7 redenen voor een GreenRoutes koppeling met dx steel

7 redenen waarom dx steel aan GreenRoutes te koppelen

Een geautomatiseerde routeplanning voor de staalbranche die automatisch alle adresinformatie ophaalt uit dx steel. Daar heeft u een planningsverantwoordelijke voor? Ja, uiteraard, en die houdt nog steeds de touwtjes in handen, maar dan op een efficiënte manier. Ontdek zeven andere redenen waarom dx steel aan GreenRoutes te koppelen.

1. U bespaart brandstofkosten met ca. 20% per jaar

Route optimalisatie zorgt ervoor dat uw chauffeurs de optimale routevolgorde rijden op de snelste manier, waardoor ze minder brandstof verbruiken. De gemiddelde brandstofbesparing van de staalgroothandelaren die GreenRoutes gebruiken is rond de 20%. Dit betekent dat u op jaarbasis forse bedragen kunt gaan besparen en tegelijkertijd uw wagenpark efficiënter inzet.

2. Betere klantservice door het versturen van ETA’s

Met behulp van GreenRoutes kunt u niet alleen de efficiëntie van uw logistieke processen verbeteren, maar ook de klanttevredenheid verhogen door het versturen van aankomsttijden (ETA) naar uw klanten. Door real-time informatie te verstrekken over de verwachte aankomsttijd van hun bestelling, kunnen uw klanten hun eigen planning beter afstemmen en onnodige wachttijden vermijden. Dit kan leiden tot een betere klantervaring en loyaliteit, wat weer kan resulteren in herhaalbestellingen en positieve mond-tot-mondreclame.

3. Volledige integratie met dx steel

GreenRoutes is het enige logistieke pakket dat via een API-koppeling volledig is geïntegreerd in dx steel. Dit betekent dat u uw logistieke processen naadloos kunt integreren in dx steel en uw logistiek vanuit één centrale locatie kunt beheren. U hoeft geen bestanden meer te uploaden of downloaden: al uw orders vanuit dx steel worden automatisch verstuurd naar GreenRoutes en teruggestuurd wanneer u de routes heeft geoptimaliseerd.

4. Duurzaamheid

Route optimalisatie is niet alleen een slimme manier om uw logistieke processen efficiënter te maken, het levert ook een belangrijke bijdrage aan duurzaamheid. Door de kortste en snelste routes te bepalen, kunt u namelijk brandstof besparen en CO2-uitstoot verminderen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar het kan ook kosten besparen en uw bedrijfsimago verbeteren als duurzame onderneming. Kies voor route optimalisatie en draag bij aan een duurzame toekomst!

5. Minder afhankelijkheid: geautomatiseerd plannen

Het gebruik van route optimalisatie software kan uw groothandel minder afhankelijk maken van menselijke beslissingen en planning. Door het automatiseren van het planningsproces en het gebruik van algoritmen om de meest efficiënte routes te bepalen, kunt u de kans op menselijke fouten en vertragingen verminderen. Dit zorgt voor een betrouwbaardere en efficiëntere logistieke operatie. Door te kiezen voor GreenRoutes, kunt u de betrouwbaarheid en efficiëntie van uw logistieke processen verbeteren en uw bedrijf toekomstbestendiger maken.

6. Altijd weten waar uw chauffeurs rijden

De GPS-tracking functionaliteit van de GreenRoutes app geeft u meer controle over uw logistieke processen en stelt u in staat om uw chauffeurs efficiënter aan te sturen en de klanttevredenheid te verhogen. Door real-time informatie over de locatie van uw chauffeurs te verstrekken, kunt u beter reageren op onverwachte vertragingen en uw klanten op de hoogte houden van de voortgang van hun bestelling. Dit kan niet alleen de kwaliteit van uw dienstverlening verbeteren, maar ook de communicatie met uw chauffeurs verbeteren.

7. Enige in de markt met focus op de staalbranche

Als groothandel in staal wilt u een logistiek pakket dat speciaal is toegespitst op uw branche. GreenRoutes is het enige logistieke pakket dat zich specifiek richt op de staalmarkt en zich daarmee onderscheidt van de concurrentie. Zo is er een automatische koppeling met dx steel en kunt u (gecombineerde) orders snel inzien in GreenRoutes, zonder terug te hoeven klikken naar dx steel. Daarnaast filtert het programma snel uitzonderingen zoals zware orders, overlengtes of bewerkt product en houdt het rekening met verschillende productgroepen.

Dit alles maakt GreenRoutes dé logistieke oplossing voor staalhandelaren die op zoek zijn naar een efficiënte en gespecialiseerde logistieke oplossing.

 

door Coen Douma | Directeur GreenRoutes 

GreenRoutes graag in actie zien?

Contacteer ons voor een demo of stel uw vragen. Onze experts beantwoorden ze met plezier.

Deel dit artikel:

Related