ERP-software voor de staal- en metaalbranche| iFacto
Level up

ERP-software voor de metaalhandel

Bedrijfsproductiviteit opnieuw uitgevonden door de inzet van een complete ERP-oplossing voor de staal- en metaalbranche. 

ERP oplossing voor staalsector en metaalsector

Controle over levertermijn en kwaliteit

De concurrentie voorblijven kan alleen met diepgaand inzicht in voorraad, prijzen en marges in combinatie met een digitale samenwerking binnen de keten. Een sectorspecifieke ERP-oplossing op een flexibel platform creëert de mogelijkheid om de toegevoegde waarde voor de dienstverlening richting klanten én leveranciers te verhogen.

Bewerkingen als service

Naast het in-en verkopen van materiaal als core business is het leveren van kant en klare producten, door het toevoegen van eigen bewerkingen, de onderscheidende factor binnen de metaalsector. ERP-software, zoals dx steel, ondersteunt die interne, maar ook externe, productiebewerkingen zoals zagen, stralen, boren, togen, snijden en decoilen. Dit zowel klantorder gestuurd als voor eigen voorraad. De afhandeling van deze productieorders gebeurt digitaal via een shopfloor systeem.

ERP software voor metaal en staal

Ketenintegratie door connectiviteit

Slimme samenwerking met klanten en leveranciers door snelle en eenvoudige uitwisseling van o.a. order-en leveringsberichten zorgt voor kortere doorlooptijden, vermijdt onnodige druk op werknemers en verkleint de kans op fouten. 

Op basis van het dx steel communicatie framework ontstaat de mogelijkheid om gebruik te maken van EDI berichten die voldoen aan de geldende standaarden van de markt.

Daarnaast creëert het framework de flexibiliteit om applicaties van derden te integreren zodat afdelingen optimaler kunnen functioneren. Denk hierbij aan koppelingen met routeplanningssoftware zoals PTV en Greenroutes.

ERP systeem voor staal en metaal

100% traceerbaar, volledig betrouwbaar

Een actieve traceerbaarheid van goederen doorheen de totale supply chain zorgt voor betrouwbaarheid én efficiëntie.

Software met de functionaliteit om lotnummers, waarop kenmerken zoals het charge- en/of plaatnummer van het fabriekscertificaat en unieke labels met QR-code kunnen worden vastgelegd, biedt die mogelijkheid.

Op deze manier kunnen goederen via scanning gecontroleerd en gelokaliseerd worden, op basis van onder andere chargenummers kan de artikelstructuur automatisch gekoppeld worden aan de bijhorende certificaten.

Ontdek de voordelen van ERP software voor metaal- en staalsector

Certificaten

Strengere wet- en regelgeving en een specifieker wordende klantvraag geven steeds meer gewicht aan de rol van het materiaalcertificaat binnen de metaalsector.

Naast de traceerbaarheid om de kwaliteit van het materiaal aan te tonen, wordt de inhoudelijke controle aldoor uitgebreider en stijgt het belang van de individuele, chemische en mechanische eigenschappen.

Ook de verwerking van deze certificaten kost meer tijd en energie en vereist specifieke kennis, waardoor de nood aan automatisatie en specifieke software, zoals dx steel en CAS, hoog is.

ERP systeem volledig gericht bedrijven in staal en metaal
Contact

Let's connect.

iFacto Office

Heeft u een vraag? Wij staan voor u klaar.