Maak het inkopen voor uw organisatie eenvoudig

Maak het inkopen voor uw organisatie eenvoudig en overzichtelijk

Een van de grootste uitdagingen voor groothandels is het vinden van de juiste balans tussen inkoopkosten en voorraadniveaus. Te veel voorraad betekent hogere opslag- en financieringskosten, terwijl te weinig voorraad kan leiden tot gemiste verkoopkansen en ontevreden klanten. Het beheren van uw inkoopprocessen kan een tijdrovende en foutgevoelige taak zijn, vooral als u te maken heeft met meerdere leveranciers, locaties en valuta's. Het handmatig invoeren en bijwerken van gegevens kan leiden tot fouten, vertragingen en inconsistenties.

In deze blog bekijken we enkele krachtige functies van Distri+ Apps in combinatie met Microsoft Dynamics 365 Business Central die uw inkoopproces naar een hoger niveau tillen.

Wat en wanneer moet u inkopen om verkooporders op tijd en volledig uit te leveren?

Met één druk op de knop geeft de software u de mogelijkheid om een vereenvoudigd inkoopvoorstel te genereren. Op basis van de vooraf ingestelde bestelparameters zal het voorstel voor u berekend worden. Vervolgens geeft het inkoopvoorstel de mogelijkheid om direct inkoopoffertes aan te vragen of inkooporders te plaatsen bij uw leveranciers. 
Door het intelligente inkoopvoorstel van Distri+ Apps onderbouwt u de inkoopbeslissingen, bespaart u tijd en minimaliseert u de kans op “misgrijpen” bij de orderpicking.

Hoe voorkomt u dat u verrast wordt door veranderende levertijden?

Niets is zo vervelend als een inkooporder later wordt ontvangen dan u het had verwacht. Het zorgt ervoor dat u de verkooporders later moet uitleveren dan dat u bevestigd had naar uw klanten. Zodra u de inkooporder heeft geplaatst bevestigd uw leverancier, als het goed is, de verwachte leverdatum. In Distri+ Apps in combinatie met Business Central kunt u proactief herinneringen laten genereren die vervolgens automatisch periodiek worden verstuurd.

Door proactief herinneringen te genereren en deze periodiek automatisch te versturen, kunt u ervoor zorgen dat u tijdig op de hoogte bent van veranderende leverdatums. Het stelt u in staat om tijdig passende maatregelen te nemen richten uw klanten en leveranciers.

Op welke manier krijgt u inzicht in het transport van uw inkooporders?

Zodra uw inkooporders naar u onderweg zijn is het van belang om de voortgang van het transport te kunnen volgen. U wilt immers geen vertragingen of problemen in het transportproces hebben die uw levertijden aan uw klanten in gevaar brengen. Met Distri+ Apps gebaseerd op Microsoft Business Central kunt u eenvoudig de status van uw inkooporders volgen, vanaf het moment dat ze verzonden worden tot het moment dat ze aankomen in uw magazijn. Eenvoudig kunt u zien welke containers op welke schepen of andere transportmiddelen zitten, welke datums van belang zijn voor elke container, en wat de inhoud van elke container is. U kunt eventuele afwijkingen in het transportproces snel opsporen, bepalen wat de impact is voor uw klanten en dat proactief communiceren.
 

In een wereld waarin globalisering de norm is, is het efficiënt beheren van de steeds complexere inkoopprocessen van cruciaal belang voor het succes van iedere groothandel. Met Distri+ Apps in combinatie met Microsoft Dynamics 365 Business Central kunt u uw inkooporders, voorraadbeheer, leveringen en ontvangsten stroomlijnen, waardoor u meer controle en daardoor grip krijgt over uw toeleveringsketen. Bovendien kunt u uw inkoopkosten optimaliseren, uw marges verbeteren en integreren met externe systemen.

Wilt u ontdekken hoe deze krachtige tools van iFacto Distri+ Apps en Microsoft Dynamics 365 Business Central uw inkoopproces verder kunnen optimaliseren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Deel dit artikel:

Related